Univerzita pripravuje moderné študentské centrum

23.07.2013

Študenti sú našimi partnermi a kolegami! – s takýmto heslom prevzal doc. Ing. Jozef Habánik, PhD.  post rektora na našej univerzite. Postupne sa toto heslo stáva skutočnosťou a rektor neustále robí kroky smerom k skvalitneniu prostredia pre študentov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

V máji 2013 univerzita začala s rekonštrukciou priestorov v budove B a s prípravou nového študentského centra. Vznikne tak prvý unikátny otvorený priestor pre študentov o rozlohe približne 85 m² členený na pracovnú a oddychovú časť, ktorý bude doplnený o samostatnú presklenú zasadačku. Súčasťou študentského centra bude aj technická miestnosť a štúdio pripravovaného študentského rádia študentov, ktoré bude zdieľať priestory presklenej zasadačky.

Samotné študentské centrum má v sebe ambíciu spojiť pod jednou strechou mimoškolské aktivity orientované na študentské mobility, neformálne prednáškové priestory pre zaujímavých motivačných speakerov, úspešných absolventov, mladých podnikateľov, priestor pre študentské firmy a start up spoločnosti. Priestor bude samozrejme poskytnutý aj malým inovačným firmám z Trenčína vo forme coworkingu, ktoré môžu spolupracovať s našimi študentmi. Vytvorí sa jedinečný kreatívny priestor, ktorý dopomôže našim aktívnym študentom v ich ďalšom osobnostnom rozvoji.

V prípade dodržania harmonogramu prác je otvorenie nového študentského centra plánované na začiatok akademického roka 2013/2014. Postupne bude vybavené funkčným dizajn nábytkom, základnou prezentačnou technikou, tlačiarňou s kopírkou a rýchlym wi-fi pripojením.