Trenčianska univerzita zmodernizovala vzdelávanie za viac ako milión Eur

27.09.2016

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne významným spôsobom modernizovala vzdelávací proces. V projekte spolufinancovanom zo štrukturálnych fondov EÚ z operačného programu Vzdelávanie s názvom „Trenčianska univerzita chce ponúkať kvalitné a moderné vzdelávanie“ vybavila svoje učebné priestory najmodernejšími didaktickými pomôckami a učitelia si postupne zvyšovali svoju kvalifikáciu odbornými školeniami. Celková hodnota projektu predstavovala 1,1 mil. EUR, z toho 5% tvorili vlastné zdroje univerzity.

Ako uviedol rektor univerzity Jozef Habánik: „Cieľom projektu je skvalitnenie vzdelávacieho procesu na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne prostredníctvom prispôsobenia vzdelávacieho systému potrebám praxe a to hlavne vďaka inovácii súčasných študijných programov, tvorbou nových študijných programov priamo naviazaných na potreby trhu práce, ich transformáciou do svetových jazykov a modernizáciou výučbových pomôcok, ktoré rozšírili prístrojovú a softvérovú základňu univerzity“.

Celkovo bolo inovovaných 7 študijných programov v bakalárskom a inžinierskom stupni štúdia, 3 študijné programy boli transformované do anglického jazyka a novo akreditované boli 2 študijné programy. Do projektu bolo zapojených viac ako 120 pedagogických a vedeckých zamestnancov univerzity, 30 odborníkov z praxe a konzultantov zo zahraničných partnerských vysokých škôl.

Vďaka úspešnej realizácii projektu vzniklo viac ako 50 odborných a vedeckých publikácií, 70 príspevkov na zahraničných vedeckých konferenciách, bolo zakúpených viac ako 80 moderných didaktických pomôcok, 25 softvérových licencií a tri učebne boli vybavené najnovšími informačno-komunikačnými technológiami.

Dosiahnuté výsledky postupne slúžia viac ako 2 tisícom študentov Trenčianskej univerzity v dennej a externej forme štúdia.