Facebook Youtube Instagram

Ponuka študijných programov



Vážení uchádzači o štúdium na Fakulte priemyselných technológií v Púchove (FPT), teší nás Váš záujem študovať práve na našej a z pohľadu študentov aktívnej (pozri Opens external link in new windowfotogalériu alebo Opens external link in new windowvideo) a Opens external link in new windowúspešnej fakulte Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

 

Na tejto stránke sme pre vás pripravili súhrn aktuálnych dokumentov:

Opens external link in new windowpodmienky prijatia,

Opens external link in new windowtermíny podania prihlášky,

Opens external link in new windowtermíny zápisov

 a užitočných informácií o štúdiu na FPT v Púchove.

 

 

Veríme, že Vám tieto informácie budú dostatočne nápomocné a rozhodnete sa u nás študovať a Opens external link in new windowpodať prihlášku.

 

Ďalšie informácie o štúdiu Vám poskytne študijné oddelenie, alebo príslušní prodekani.


Ocenenia FPT v Púchove

 

 


Prečo študovať na FPT v Púchove

  • Vysoká miera uplatnenia absolventov v odbore. Absolventi Fakulty priemyselných technológií patria medzi 6% najlepšie zarábajúcich absolventov jednotlivých študijných programov vysokých škôl v SR.
  • Štúdium perspektívnych študijných programov v súlade s požiadavkami praxe. Na základe prieskumov uskutočnených priamo u zamestnávateľov, bol inžiniersky študijný program Materiálové inžinierstvo zaradený do skupiny 100 vybraných najperspektívnejších študijných programov na Slovensku.
  • Vysoká miera zamestnanosti absolventov fakulty.
  • Prepojenie teoretickej výučby s praktickými cvičeniami v laboratóriách, exkurziami a odbornou praxou.· Získanie vysokej úrovne praktických experimentálnych zručností z oblasti diagnostiky materiálov, požadovaných u zamestnávateľov.
  • Získanie praktických skúseností s prácou s komerčnými softvérmi: Adams, Adina, Nastran, Dytran, Patran, Marc, Matlab, SolidWorks, ProinžinierCosmos, Mathematica, a ďalších.
  • Možnosť riešiť odborné problémy z praxe formou záverečných prác, čím vznikajú výborné predpoklady pre uplatnenie absolventov fakulty v odbore.
  • Vysoká úroveň vzdelávacieho procesu s aktívnou účasťou odborníkov z praxe a iných akademických a vedeckovýskumných inštitúcií.


Výnimočnosť FPT v Púchove

FPT v Púchove je výnimočná predovšetkým priamou väzbou na prax. Študenti majú možnosť absolvovať odbornú prax, atraktívne tréningové pobyty a celý rad exkurzií vo výrobných prevádzkach. Témy záverečných prác sú zadávané na základe požiadaviek praxe, čím sa vytvára možnosť realizácie získaných výsledkov a vznikajú výborné predpoklady pre uplatnenie absolventov. Svojím zameraním na priemyselne dôležité materiály v kombinácií s dizajnom, environmentálnymi aspektmi a numerickou analýzou a simuláciou technologických procesov fakulta predstavuje špičku v rámci SR. Na základe prieskumov uskutočnených priamo u zamestnávateľov, bol inžiniersky študijný program Materiálové inžinierstvo zaradený do skupiny 100 vybraných najperspektívnejších študijných programov na Slovensku.