Facebook Youtube Instagram
TnUAD

Oslovovali sme potenciálnych študentov aj na veľtrhu AKADÉMIA & VAPAC

V dňoch 10. – 12. októbra 2017 sme boli súčasťou už 21. ročníka veľtrhu  štúdia a kariéry AKADÉMIA & VAPAC v hlavnom meste Slovenskej republiky. Veľtrh ponúka návštevníkom možnosť diskusie s odbornými pracovníkmi z oblasti vzdelávania a ľudských zdrojov a každoročne sa na ňom zúčastní 10 až 12 tisíc študentov nielen zo Slovenska.

Prezentovali sa tu slovenské a zahraničné vysoké školy a univerzity, vzdelávacie inštitúcie  a zamestnávatelia. Informácie o vzdelávaní a profesiách boli určené najmä pre stredoškolákov, postgraduálnych študentov ale aj čerstvých absolventov. Pripravená bola taktiež poradňa, ktorá pomáhala záujemcom zorientovať sa pri výbere štúdia alebo voľbe povolania a tiež diskusné fórum.

Našu univerzitu zastupovali študenti a doktorandi všetkých fakúlt...

Oslovovali sme potenciálnych študentov aj na veľtrhu AKADÉMIA & VAPAC

Veľtrh Gaudeamus tradične aj s účasťou našej univerzity

Dňa 27. septembra bol slávnostne otvorený veľtrh Gaudeamus, ktorý je postavený na viac ako dvadsaťročnej úspešnej tradícii a prebieha každoročne v Brne, Prahe a Nitre. Je zameraný na univerzitné, neuniverzitné pomaturitné štúdium, na celoživotné vzdelávanie a vytvára priestor pre stretávanie sa zástupcov vzdelávacích inštitúcií a ich potenciálnych študentov. Cieľom veľtrhu je poskytnúť čo najviac informácií o možnostiach štúdia na Slovensku, v Českej republike alebo univerzitách v zahraničí. Dôležitou súčasťou veľtrhu je sprievodný program v podobe prednášok, do ktorých sa zapojila aj naša univerzita a tiež kariérny a poradenský servis.

Tento rok bol záujem o Trenčiansku univerzitu mimoriadne vysoký. Reprezentanti z každej fakulty našej univerzity záujemcov oboznámili...

Veľtrh Gaudeamus tradične aj s účasťou našej univerzity

Slávnostné otvorenie akademického roka 2017/2018

Dňa 27. septembra 2017 rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Jozef Habánik slávnostne zahájil nový akademický rok.

Technické, ekonomické, sociálne, spoločenské a zdravotnícke štúdiá. To všetko je možné študovať na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Ak niekto uvažuje o vysokoškolskom štúdiu, mal by sa v prvom rade zamerať na odbor, ktorý mu neskôr umožní vyberať si z pracovných ponúk tie najlepšie. Druhou najdôležitejšou vecou je potom vybrať si takú školu, ktorá je prepojená s praxou a veľmi rýchlo študenta uvedie do reality. Ambíciou univerzity je, naplniť obe podmienky súčasne. Taktiež mať otvorený prístup k svojim študentom.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v súlade s ustanovením § 85 zákona č. 131/2002 Z.z....

Slávnostné otvorenie akademického roka 2017/2018

Módny návrhár 2017

Vo štvrtok 14. septembra sa v Ružomberku uskutočnil v poradí už šiesty ročník medzinárodnej súťaže Módny návrhár. Podujatie bolo realizované pod záštitou ministra kultúry Mareka Maďariča, rektora Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Jozefa Habánika a predsedu Žilinského samosprávneho kraja Juraja Blanára, s podporou Žilinského samosprávneho kraja. Organizátorom súťaže Módny návrhár bola spoločnosť DIZAJN, n.o. na čele s prof. Ing. Pavlom Lizákom, PhD. Prehliadku moderovala Janka Hospodárová a vystupovali Daniel Hůlka a Kamila Nývltová.

Podobne ako v minulosti, aj tento rok bola odovzdaná cena rektora Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Jozefa Habánika, a to študentke Valérii Kršiakovej zo Strednej umeleckej školy Trenčín. Rektor ocenil...

Módny návrhár 2017

Pripomenuli sme si 73. výročie Slovenského národného povstania

Pri Pamätníku umučených obetí sa na Brezine 28. augusta 2017 uskutočnilo spomienkové stretnutie pri príležitosti 73. výročia Slovenského národného povstania. Okrem žijúcich priamych účastníkov SNP a protifašistického odboja sa podujatia zúčastnili aj delegácie krajskej a miestnej samosprávy, Ozbrojených síl SR, členovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a Jednoty dôchodcov na Slovensku.

Položením venca na hroby padlých vojakov si pamiatku uctil aj rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Jozef Habánik. Spomienkovej slávnosti sa zúčastnil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška a primátor mesta Trenčín Richard Rybníček.

Pripomenuli sme si 73. výročie Slovenského národného povstania

Vyhlásenie volieb do Študentskej rady vysokých škôl SR (ŠRVŠ)

Trenčianska Univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne vyhlasuje voľby do Študentskej rady vysokých škôl SR (ŠRVŠ), ktoré sa uskutočnia 12.02.2013 na všetkých fakultách a súčastiach TnUAD.

Výsledky a vyhlásenie úspešných 2 kandidátov bude 13.02.2013 do 14:00.

Nahlasovanie kandidátov prebieha do 3.2.2013 osobne do rúk volebnej komisii (členovia VK sú: Petra Rendková - katedra politológie, Ondrej Pilch - FŠT, Lukáš Smilka - FSEV)   alebo e-mailom na adresu : volebna.komisia.tnuad@gmail.com.

Kandidát je povinný zaslať o sebe nasledujúce údaje : meno, priezvisko, fotografia, adresa trvalého pobytu, dátum  narodenia, fakulta na ktorej študuje(odbor) a ročník, telefónny kontakt a e-mail.

V prípade, že kandidáta navrhne niekto iný, je potrebný jeho súhlas, ktorý musí byť kandidátom podpísaný a doručený volebnej komisii do dňa uzávierky nahlasovania kandidátov, do  03.02.2013, inak je tento kandidát vylúčený z volieb a nemôže kandidovať.

Kto je ŠRVŠ ?

Študentská rada vysokých škôl je najvyšším zastupiteľským orgánom študentov vysokých škôl na Slovensku. Spolu s Radou vysokých škôl a Slovenskou rektorskou konferenciou patrí medzi najvyššie orgány reprezentácie vysokého školstva na Slovensku.

Študentská rada vysokých škôl  je zriadená zákonom o vysokých školách. Je nezávislým a samostatným orgánom, ktorý vyvíja vlastnú činnosť na národnej úrovni a ako člen Európskej únie študentov (ESU) aj na úrovni medzinárodnej. ŠRVŠ združuje zástupcov študentov zo všetkých vysokých škôl na Slovensku, verejných, štátnych i súkromných.

Viac informácii nájdete na  www.srvs.sk