Stravuj sa zdravo a ekologicky v univerzitnej jedálni

12.10.2020

V univerzitnej jedálni máte možnosť stravovať sa zdravo a ekologicky. Trenčianska univerzita sa totiž zapojila do projektu Zelená jedáleň, ktorého cieľom je prispieť ku zdravšej a ekologickejšej budúcnosti. Projekt je súčasťou hnutia Meatless Monday. Jedná sa o iniciatívu znižovania spotreby živočíšnych produktov v našej strave a ich nahradenie rastlinnou alternatívou aspoň raz do týždňa.  

Celosvetové zníženie spotreby živočíšnych produktov má viacero pozitívnych dopadov ako zlepšenie klimatických podmienok alebo stabilnejší ekosystém. Rastlinná strava môže byť prevenciou vzniku niektorých chronických neprenosných ochorení a dokonca môže prispieť k ich zvráteniu.

Projekt Zelená jedáleň prináša na univerzity občianske združenie Slovenská vegánska spoločnosť a rastlinné jedlo pripravuje spoločnosť Gastro+.

Každý deň sa teda môžete tešiť na jedno vegánske menu a spestriť si svoj jedálniček o nové a zaujímavé chute v podobe nutrične hodnotného jedla pozostávajúceho zo strukovín, obilnín, zeleniny, olejnatých semien a omega-3 mastných kyselín.





AIS E-learning Webmail Kontakty Strava Knižnica