Menovanie prorektorov na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne

Dňa 11. januára 2017 vymenoval rektor Trenčianskej univerzity doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. v súlade s § 10. ods. 10 Zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a po schválení v Akademickom senáte Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne do funkcie prorektorov s účinnosťou od 16. 01. 2017. Do funkcie prorektora pre výchovu a vzdelávanie bola vymenovaná doc. Ing. Marta Kianicová, PhD., prorektorom pre stratégiu a rozvoj bude doc. Ing. Peter Lipták, CSc. a  prof. Ing. Dušan Galusek, DrSc. bol vymenovaný do funkcie prorektora pre vedu, výskum a medzinárodné vzťahy.

Prorektorom zaželal rektor našej univerzity Jozef Habánik veľa úspechov pri plnení úloh vyplývajúcich z ich funkcie.

Menovanie prorektorov na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne

Naša univerzita na výstave PRO EDUCO v Košiciach

V dňoch 29. novembra až 1. decembra 2016 sa konal medzinárodný veľtrh vzdelávania PRO EDUCO v Košiciach. Ten sa primárne zameriava na ponuku vzdelávania a uplatnenia sa absolventov na trhu práce. Návštevníci majú jedinečnú možnosť nájsť pod jednou strechou vyše 80 inštitúcií poskytujúcich služby v oblasti vzdelávania a kariéry a prostredníctvom priamej komunikácie získať potrebné informácie od kompetentných osôb.

Počas troch dní sa na veľtrhu predstavila aj naša Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Reprezentanti z radov študentov našich fakúlt zodpovedali množstvo otázok uchádzačom o štúdium na Trenčianskej univerzite. Zaujímali ich najmä možnosti štúdia, podmienky prijatia, vybavenosť učební a laboratórií, možnosť študovať priamo v praxi, tiež...

Naša univerzita na výstave PRO EDUCO v Košiciach

Na Trenčianskej univerzite sa uskutočnilo menovanie nových prednostov kliník

Rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. spolu s riaditeľom Fakultnej nemocnice v Trenčíne MUDr. Stanislavom Pastvom vymenoval v piatok 2. decembra do funkcií nových prednostov kliník. Udialo sa tak na základe Zmluvy o praktickej výučbe študentov jednej z fakúlt Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka a to konkrétne Fakulty zdravotníctva.

Šiestim klinikám boli v súlade so zákonom, štatútom univerzity a zriaďovacou listinou Fakultnej nemocnice taktiež vydané štatúty. Tie vymedzujú základné zameranie, činnosti a úlohy a ustanovujú vzťah k Fakulte zdravotníctva a univerzite.

Novým povereným prednostom Chirurgickej kliniky FN Trenčín a zároveň prednostom Kliniky úrazovej chirurgie bude MUDr. Jaroslav Ridoško, PhD., MBA....

Na Trenčianskej univerzite sa uskutočnilo menovanie nových prednostov kliník

95 rokov od narodenia politika s ľudskou tvárou

Cez víkend sa v Uhrovci konali oslavy 95. výročia narodenia Alexandra Dubčeka, významnej osobnosti moderných dejín Slovenska a európskej politiky. Spomienkové podujatie sa konalo pod záštitou predsedu vlády a slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.

Na organizácii sa podieľali okrem samotnej obce Uhrovec aj Trenčiansky samosprávny kraj, Matica Slovenská a Trenčianske múzeum. Naša univerzita, Ústav politických vied SAV, Nezisková organizácia Ľudovíta Štúra, a Spoločnosť Alexandra Dubčeka, pri tejto príležitosti pripravili dva bloky odborných seminárov. Odznelo množstvo zaujímavých prednášok a prítomní hostia si mali možnosť pozrieť unikátne filmové dokumenty. Rektor Trenčianskej univerzity, ktorá nesie meno Alexandra Dubčeka už od roku 2002, Jozef Habánik...

95 rokov od narodenia politika s ľudskou tvárou

Na tlačovej konferencii predstavil minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Plavčan úspechy slovenských výskumníkov

Minister školstva Peter Plavčan predstavil úspechy slovenských výskumníkov, ktoré dosiahli vo výzve Teaming rámcového programu EÚ pre podporu výskumu a inovácií Horizont 2020. V celkovom hodnotení z približne 150 uchádzačov sa medzi trinásť najlepších dostali projekty Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, Slovenskej akadémie vied a Národného lesníckeho centra vo Zvolene. O ich úspechu rozhodla vysoká úroveň a excelentnosť.

Do prvej desiatky sa dostal vedecký tím z Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne s projektom vybudovania Výskumného centra pre funkčné a povrchovo upravované sklá s názvom FunGlass. Vďaka nemu získal zo strany Európskej komisie aj financovanie vo forme grantu vo výške 15 miliónov eur.

Viac informácii nájdete na:

https...

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. v súvislosti s poskytovaním zľavneného cestovného pre študentov v akademickom roku 2014/2015 deklaruje nižšie uvedené vyhlásenie

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. (ZSSK) poskytuje študentom VŠ zľavnené cestovné na základe preukazov vo forme BČK vydanými jednotlivými VŠ v SR. V súčasnosti ZSSK eviduje problémy pri načítavaní a uznávaní platnosti BČK.

V záujme predchádzania vzniku konfliktných situácií pri cestovaní na zľavnené cestovné súvisiace s načítaním platnosti BČK ZSSK s okamžitou platnosťou až do odvolania prijala nasledovné opatrenia:

• v prípade zistenia neplatnosti BČK, príp. neštandardnej hlášky pri načítaní BČK zamestnanec ZSSK BČK vždy uzná za platnú, a to aj v prípade, ak po načítaní BČK bude vyhodnotená z akéhokoľvek dôvodu ako neplatná. Podmienkou uznania
    je však holografická známka platnosti BČK (príp. s predtlačenou platnosťou)
    na akademický rok 2014/2015,
  • v prípade neplatnosti BČK, príp. neštandardnej hlášky pri načítaní BČK bude každý takýto prípad operatívne postúpený na zistenie príčiny problému. Z uvedeného dôvodu je potrebné, aby držiteľ BČK bol ústretový a bez akýchkoľvek prieťahov poskytol oprávnenému zamestnancovi ZSSK potrebné údaje na ich spísanie.

Veríme, že v súčasnosti vzniknuté problémy v súvislosti s načítavaním BČK
pri kontrole ich platnosti sa podarí odstrániť v čo najkratšom čase.

V Bratislave dňa 26.09.2014

Informácie pre uchádzačov