Deň otvorených dverí na Fakulte zdravotníctva

V poradí už druhý Deň otvorených dverí v tomto akademickom roku na Fakulte zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa uskutočnil 23. februára 2017.

Deň otvorených dverí je na Fakulte zdravotníctva príležitosťou otvoriť sa smerom k študentom stredných škôl, ktorí si na pár hodín vyskúšajú, aké je to byť vysokoškolákom na našej univerzite. Uchádzačov o štúdium privítali rektor univerzity doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. a dekanka fakulty PhDr. Iveta Matišáková, PhD.

Takmer 100 stredoškolákov absolvovalo najskôr prezentácie jednotlivých študijných programov (Ošetrovateľstvo, Fyzioterapia, Laboratórne vyšetrovacie metódy v zdravotníctve a Verejné zdravotníctvo), kde boli oboznámení nielen s obsahom vzdelávania, vedeckými pracoviskami fakulty, ale...

Deň otvorených dverí na Fakulte zdravotníctva

Deň otvorených dverí na Fakulte sociálno-ekonomických vzťahov

Na Fakulte sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa dňa 16. februára 2017 uskutočnil Deň otvorených dverí, na ktorom sme na našej akademickej pôde privítali záujemcov o štúdium zo stredných škôl.

Študenti získali informácie o študijných programoch, Erasme ale aj voľnočasových aktivitách prebiehajúcich na našej univerzite. Uchádzači sa mohli pozrieť aj do špecializovaných učební ako napríklad učebňa personálneho informačného systému, učebňa geografického informačného systému alebo jazykové laboratóriá, kde boli predvedené aj názorné ukážky práce. Študenti sa mohli tiež zapojiť do projektovej činnosti, programu Erasmus a výučby jazykov na FSEV prostredníctvom pripravených workshopov. Súčasťou programu bola tiež prednáška na...

Deň otvorených dverí na Fakulte sociálno-ekonomických vzťahov

Našu univerzitu navštívil predseda vlády

Rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Jozef Habánik privítal na pôde našej Alma mater predsedu vlády Slovenskej republiky, Roberta Fica, ktorý prišiel medzi študentov a zamestnancov diskutovať na aktuálnu tému Slovensko v Európskej únii.

Predseda vlády Robert Fico sa v prednáške zameral na problematiku členstva Slovenskej republiky v Európskej únii. Zhodnotil naše predsedníctvo, priority a úlohy, ktoré sme predniesli Rade EÚ. Dotkol sa tiež otázky migrácie, vzájomných vzťahov medzi krajinami Európskej únie a zdôraznil potrebu vzájomnej spolupráce.

„Domnievam sa, že by bola chyba prispievať našim vnútorným správaním rozkladným procesom, ktoré dnes v Európskej únii vidíme. Musíme skôr naopak, ak chceme byť v jadre Európskej únie, vnútornou...

Našu univerzitu navštívil predseda vlády

Trenčiansky robotický deň s účasťou našej univerzity

(15. 02. 2017) Aj tento rok zástupcovia našej univerzity prezentovali Fakultu špeciálnej techniky na Trenčianskom robotickom dni. Prvýkrát sa medzinárodná súťažná prehliadka robotov konala priamo v priestoroch Strednej odbornej školy Pod Sokolicami 14, Trenčín.

SOŠ v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom a mestom Trenčín pod záštitami predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja a primátora mesta Trenčín, zorganizovala už 12. ročník s cieľom popularizovať vedu a techniku medzi mladými ľuďmi. Výstava podporuje technicky nadaných tvorcov s inovatívnymi riešeniami a dáva im priestor prezentovať svoje nápady a myšlienky alebo zapojiť sa do súťaže robotov.

Fakulta špeciálnej techniky mala okrem pútavých prednášok pripravené ukážky študentských prác ako univerzálny...

Trenčiansky robotický deň s účasťou našej univerzity

Na Fakulte zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne prebieha v týchto dňoch III. vedecká konferencia pracovníkov laboratórnych vyšetrovacích metód v zdravotníctve „ZdravLab 2017“.

Záštitu nad konferenciou prevzal rektor Trenčianskej univerzity Jozef Habánik, ktorý vo svojom príhovore poukázal na význam vedeckých konferencií určených pre odborných pracovníkov v laboratórnych metódach v zdravotníctve.

Konferencia je organizovaná v spolupráci s Fakultnou nemocnicou Trenčín, Nemocnicou svätého Michala, a.s., Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne, Slovenskou spoločnosťou pre laboratórnu medicínu, Slovenskou komorou iných zdravotníckych pracovníkov a Spolkom lekárov Trenčín.

Prvý deň sa nám so svojím aktuálnym výskumom...

Vyhlásenie volieb do Študentskej rady vysokých škôl (ŠRVŠ)

Trenčianska Univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne vyhlasuje voľby do Študentskej rady vysokých škôl SR (ŠRVŠ), ktoré sa uskutočnia 03.12.2014 na všetkých fakultách a súčastiach TnUAD.

Výsledky a vyhlásenie úspešných 2 kandidátov bude 04.12.2014 do 14:00.

Nahlasovanie kandidátov prebieha do 26.11.2014 osobne do rúk volebnej komisii (členovia VK sú: Petra Rendková - katedra politológie, Michaela Krajňaková - FZ, Anna Gerčicová - FSEV)   alebo e-mailom na adresu: volebna.komisia.tnuad@gmail.com

Kandidát je povinný zaslať o sebe nasledujúce údaje: meno, priezvisko, fotografia, adresa trvalého pobytu, dátum  narodenia, fakulta na ktorej študuje (odbor) a ročník, telefónny kontakt a e-mail.

V prípade, že kandidáta navrhne niekto iný, je potrebný jeho súhlas, ktorý musí byť kandidátom podpísaný a doručený volebnej komisii do dňa uzávierky nahlasovania kandidátov, tj. do  26.11.2014, inak je tento kandidát vylúčený z volieb a nemôže kandidovať.

Čo je ŠRVŠ?

Študentská rada vysokých škôl je najvyšším zastupiteľským orgánom študentov vysokých škôl na Slovensku. Spolu s Radou vysokých škôl a Slovenskou rektorskou konferenciou patrí medzi najvyššie orgány reprezentácie vysokého školstva na Slovensku.

Študentská rada vysokých škôl  je zriadená zákonom o vysokých školách. Je nezávislým a samostatným orgánom, ktorý vyvíja vlastnú činnosť na národnej úrovni a ako člen Európskej únie študentov (ESU) aj na úrovni medzinárodnej. ŠRVŠ združuje zástupcov študentov zo všetkých vysokých škôl na Slovensku, verejných, štátnych i súkromných.

Viac informácii nájdete na  www.srvs.sk

Bc. Petra Rendková, predseda volebnej komisie

Informácie pre uchádzačov