Deň otvorených dverí na Fakulte sociálno-ekonomických vzťahov

Na Fakulte sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa dňa 16. februára 2017 uskutočnil Deň otvorených dverí, na ktorom sme na našej akademickej pôde privítali záujemcov o štúdium zo stredných škôl.

Študenti získali informácie o študijných programoch, Erasme ale aj voľnočasových aktivitách prebiehajúcich na našej univerzite. Uchádzači sa mohli pozrieť aj do špecializovaných učební ako napríklad učebňa personálneho informačného systému, učebňa geografického informačného systému alebo jazykové laboratóriá, kde boli predvedené aj názorné ukážky práce. Študenti sa mohli tiež zapojiť do projektovej činnosti, programu Erasmus a výučby jazykov na FSEV prostredníctvom pripravených workshopov. Súčasťou programu bola tiež prednáška na...

Deň otvorených dverí na Fakulte sociálno-ekonomických vzťahov

Našu univerzitu navštívil predseda vlády

Rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Jozef Habánik privítal na pôde našej Alma mater predsedu vlády Slovenskej republiky, Roberta Fica, ktorý prišiel medzi študentov a zamestnancov diskutovať na aktuálnu tému Slovensko v Európskej únii.

Predseda vlády Robert Fico sa v prednáške zameral na problematiku členstva Slovenskej republiky v Európskej únii. Zhodnotil naše predsedníctvo, priority a úlohy, ktoré sme predniesli Rade EÚ. Dotkol sa tiež otázky migrácie, vzájomných vzťahov medzi krajinami Európskej únie a zdôraznil potrebu vzájomnej spolupráce.

„Domnievam sa, že by bola chyba prispievať našim vnútorným správaním rozkladným procesom, ktoré dnes v Európskej únii vidíme. Musíme skôr naopak, ak chceme byť v jadre Európskej únie, vnútornou...

Našu univerzitu navštívil predseda vlády

Trenčiansky robotický deň s účasťou našej univerzity

(15. 02. 2017) Aj tento rok zástupcovia našej univerzity prezentovali Fakultu špeciálnej techniky na Trenčianskom robotickom dni. Prvýkrát sa medzinárodná súťažná prehliadka robotov konala priamo v priestoroch Strednej odbornej školy Pod Sokolicami 14, Trenčín.

SOŠ v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom a mestom Trenčín pod záštitami predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja a primátora mesta Trenčín, zorganizovala už 12. ročník s cieľom popularizovať vedu a techniku medzi mladými ľuďmi. Výstava podporuje technicky nadaných tvorcov s inovatívnymi riešeniami a dáva im priestor prezentovať svoje nápady a myšlienky alebo zapojiť sa do súťaže robotov.

Fakulta špeciálnej techniky mala okrem pútavých prednášok pripravené ukážky študentských prác ako univerzálny...

Trenčiansky robotický deň s účasťou našej univerzity

Na Fakulte zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne prebieha v týchto dňoch III. vedecká konferencia pracovníkov laboratórnych vyšetrovacích metód v zdravotníctve „ZdravLab 2017“.

Záštitu nad konferenciou prevzal rektor Trenčianskej univerzity Jozef Habánik, ktorý vo svojom príhovore poukázal na význam vedeckých konferencií určených pre odborných pracovníkov v laboratórnych metódach v zdravotníctve.

Konferencia je organizovaná v spolupráci s Fakultnou nemocnicou Trenčín, Nemocnicou svätého Michala, a.s., Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne, Slovenskou spoločnosťou pre laboratórnu medicínu, Slovenskou komorou iných zdravotníckych pracovníkov a Spolkom lekárov Trenčín.

Prvý deň sa nám so svojím aktuálnym výskumom...

Akademický senát zvolil rektora, na čele univerzity bude stáť aj ďalšie 4 roky Jozef Habánik

Akademický senát Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne v stredu 8. februára 2017 zvolil doc. Ing. Jozefa Habánika, PhD. za kandidáta na rektora univerzity na nasledujúce 4 – ročné obdobie.

Členovia zamestnaneckej a študentskej časti akademickej obce predložili celkovo 25 návrhov kandidáta na rektora. Vo všetkých prípadoch bol navrhnutý súčasný rektor Jozef Habánik.

Z 21 prítomných členov Akademického senátu Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne mu v tajnom hlasovaní vyjadrilo podporu 21 senátorov.

„S úctou, pokorou a rešpektom pred zodpovednou a náročnou prácou som prijal návrh študentov a zamestnancov, viesť  našu univerzitu ďalšie 4 roky. Výsledok tajného hlasovania ma potešil, no na druhej strane zaväzuje k napĺňaniu vytýčených...

Tlačová správa k otvoreniu akademického roku 2013/2014

Tlačová správa k otvoreniu akademického roku 2013/2014

Na Trenčiansku univerzitu Alexandra Dubčeka v Trenčíne bolo pre akademický rok 2013/2014 podaných 2 062 prihlášok o štúdium. K 31. augustu 2013 bolo zapísaných 1 089 študentov do prvého ročníka, čo je 52,81 % podiel zapísaných z celkového počtu prihlášok. Do 31. októbra 2013 na základe vydaných rozhodnutí o prijatí a prebiehajúcich zápisov očakávame počet zapísaných študentov do 1. ročníka na úrovni 1 270, čo je mierny pokles oproti roku 2012/2013, kedy bolo zapísaných 1 414 študentov. Už tradične najväčší záujem o štúdium bolo v študijných programoch zameraných na ľudské zdroje a personálny manažment, fyzioterapiu, servis a opravy automobilov, strojársku techniku a materiálové inžinierstvo. Ubytovanie kapacity v Trenčíne sú využité na 100%, cca 140 žiadostiam nebolo možné vyhovieť pre nedostatok kapacít. Dostatok kapacít je na Študentskom domove v Púchove, kde uspokojíme všetkých žiadateľov.

Čo nás a našu univerzitu čaká v akademickom roku 2013/2014

Strategickým zámerom Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne je vybudovanie kompetenčného centra pre transfer technológií a špičkovej know-how z akademického prostredia do praxe. V rámci napĺňania zámeru Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne spracovala a získala projekt s názvom Zvyšovanie kvality a kapacity ľudských zdrojov v oblasti výskumu a vývoja na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne prostredníctvom vzdelávania, zahraničnej spolupráce a  transferu odbornosti do praxe v celkovej investícií 1,25 mil. Eur. Na dvoch kvalitne vybavených pracoviskách Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, Fakulte priemyselných technológií a Centre kompetencie skla Vitrum Laugaricio na rektoráte našej univerzity – VILA sa vytvorí priestor pre uplatnenie 18 vysokokvalifikovaných pracovníkov, z toho 15 mladých  post doktorandov. V rámci projektu sa poskytne  odborné jazykové vzdelávanie v AJ pre zahraničné vedecké publikovanie a spoluprácu, pripravia sa odborné školenia pre špičkové laboratórne prístroje a ich detailnú funkcionalitu  získané v rámci investičných projektov. Zároveň sa uskutočnia na pôde našej univerzity medzinárodné vedecké konferencie so zameraním na transfer špičkového materiálového výskumu do praxe.

V máji 2013 sme začali na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne s rekonštrukciou priestorov v budove B a s prípravou nového študentského centra. Vznikne tak prvý unikátny otvorený priestor pre študentov o rozlohe približne 85 m² členený na pracovnú a oddychovú časť, ktorý bude doplnený o samostatnú presklenú zasadačku. Súčasťou centra bude aj pripravované študentského rádio. Samotné študentské centrum má v sebe ambíciu spojiť pod jednou strechou mimoškolské aktivity orientované na študentské mobility, neformálne prednáškové priestory pre zaujímavých motivačných speakerov, úspešných absolventov, mladých podnikateľov, priestor pre študentské firmy a start up spoločnosti. Priestor bude samozrejme poskytnutý aj malým inovačným firmám z Trenčína vo forme coworkingu, ktoré môžu spolupracovať s našimi študentmi. Vytvorí sa jedinečný kreatívny priestor, ktorý dopomôže našim aktívnym študentom v ich ďalšom osobnostnom rozvoji.

Vedenie univerzity stanovilo Politiku kvality, ktorá je základom vnútorného systému kvality vzdelávania na univerzite, je záväzná pre všetky súčasti našej univerzity, jej zamestnancov a partnerov. Rektor doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. predložil k verejnej diskusii a pripomienkovaniu akademickej obci: „Návrh stratégie rozvoja Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne do roku 2020.“

Naša univerzita sa zapája do ďalšieho Národného projektu zameraného na podporu vzdelávania v oblasti vysokého školstva s názvom „Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti“. Cieľom Národného projektu je prispôsobenie vysokoškolského vzdelávania reálnym potrebám vedomostnej spoločnosti a vytvorenie systému vzdelávania prepojeného s podnikovou praxou. Študenti už počas štúdia nadviažu vzťahy s podnikovou sférou, budú sa vzdelávať v jej podmienkach, čo umožní vysokým školám pripraviť  absolventa nie len z hľadiska teoretických znalostí, ale aj praktických skúseností získaných v podnikovej praxi.

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne pod vedením rektora doc. Ing. Jozefa Habánika, PhD. pripravuje spustenie nových informačných a komunikačných systémov s cieľom skvalitniť, zjednodušiť a uľahčiť pracovné a študijné podmienky našej akademickej obce. Napĺňa sa tým jeho vyhlásenie z nedávnych (posledných) promócií:

„Sme pripravení priniesť zmenu myslenia, moderné systémy riadenia a presvedčiť okolie, že veci sa hýbu smerom vpred.“

Rast našej univerzity je podmienený rastom informačno-komunikačných technológií. Nové informačné a komunikačné systémy riešia zefektívnenie podpory vnútorných činností univerzity ich usporiadaním, podporujú a rozvíjajú komunikáciu v rámci našej univerzity, ale aj smerom navonok. Implementované systémy sú jedinečné v tom, že s rastom našej univerzity dokážu tiež rásť. Nové informačné a komunikačné systémy v sebe spájajú množstvo inovačných riešení, budú jednotné, centralizované  a nahradia sa nimi zastaranejšie systémy.

Informácie pre uchádzačov
Univerzitná knižnica TnUAD