Deň otvorených dverí na Fakulte sociálno-ekonomických vzťahov

Na Fakulte sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa dňa 16. februára 2017 uskutočnil Deň otvorených dverí, na ktorom sme na našej akademickej pôde privítali záujemcov o štúdium zo stredných škôl.

Študenti získali informácie o študijných programoch, Erasme ale aj voľnočasových aktivitách prebiehajúcich na našej univerzite. Uchádzači sa mohli pozrieť aj do špecializovaných učební ako napríklad učebňa personálneho informačného systému, učebňa geografického informačného systému alebo jazykové laboratóriá, kde boli predvedené aj názorné ukážky práce. Študenti sa mohli tiež zapojiť do projektovej činnosti, programu Erasmus a výučby jazykov na FSEV prostredníctvom pripravených workshopov. Súčasťou programu bola tiež prednáška na...

Deň otvorených dverí na Fakulte sociálno-ekonomických vzťahov

Našu univerzitu navštívil predseda vlády

Rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Jozef Habánik privítal na pôde našej Alma mater predsedu vlády Slovenskej republiky, Roberta Fica, ktorý prišiel medzi študentov a zamestnancov diskutovať na aktuálnu tému Slovensko v Európskej únii.

Predseda vlády Robert Fico sa v prednáške zameral na problematiku členstva Slovenskej republiky v Európskej únii. Zhodnotil naše predsedníctvo, priority a úlohy, ktoré sme predniesli Rade EÚ. Dotkol sa tiež otázky migrácie, vzájomných vzťahov medzi krajinami Európskej únie a zdôraznil potrebu vzájomnej spolupráce.

„Domnievam sa, že by bola chyba prispievať našim vnútorným správaním rozkladným procesom, ktoré dnes v Európskej únii vidíme. Musíme skôr naopak, ak chceme byť v jadre Európskej únie, vnútornou...

Našu univerzitu navštívil predseda vlády

Trenčiansky robotický deň s účasťou našej univerzity

(15. 02. 2017) Aj tento rok zástupcovia našej univerzity prezentovali Fakultu špeciálnej techniky na Trenčianskom robotickom dni. Prvýkrát sa medzinárodná súťažná prehliadka robotov konala priamo v priestoroch Strednej odbornej školy Pod Sokolicami 14, Trenčín.

SOŠ v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom a mestom Trenčín pod záštitami predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja a primátora mesta Trenčín, zorganizovala už 12. ročník s cieľom popularizovať vedu a techniku medzi mladými ľuďmi. Výstava podporuje technicky nadaných tvorcov s inovatívnymi riešeniami a dáva im priestor prezentovať svoje nápady a myšlienky alebo zapojiť sa do súťaže robotov.

Fakulta špeciálnej techniky mala okrem pútavých prednášok pripravené ukážky študentských prác ako univerzálny...

Trenčiansky robotický deň s účasťou našej univerzity

Na Fakulte zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne prebieha v týchto dňoch III. vedecká konferencia pracovníkov laboratórnych vyšetrovacích metód v zdravotníctve „ZdravLab 2017“.

Záštitu nad konferenciou prevzal rektor Trenčianskej univerzity Jozef Habánik, ktorý vo svojom príhovore poukázal na význam vedeckých konferencií určených pre odborných pracovníkov v laboratórnych metódach v zdravotníctve.

Konferencia je organizovaná v spolupráci s Fakultnou nemocnicou Trenčín, Nemocnicou svätého Michala, a.s., Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne, Slovenskou spoločnosťou pre laboratórnu medicínu, Slovenskou komorou iných zdravotníckych pracovníkov a Spolkom lekárov Trenčín.

Prvý deň sa nám so svojím aktuálnym výskumom...

Akademický senát zvolil rektora, na čele univerzity bude stáť aj ďalšie 4 roky Jozef Habánik

Akademický senát Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne v stredu 8. februára 2017 zvolil doc. Ing. Jozefa Habánika, PhD. za kandidáta na rektora univerzity na nasledujúce 4 – ročné obdobie.

Členovia zamestnaneckej a študentskej časti akademickej obce predložili celkovo 25 návrhov kandidáta na rektora. Vo všetkých prípadoch bol navrhnutý súčasný rektor Jozef Habánik.

Z 21 prítomných členov Akademického senátu Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne mu v tajnom hlasovaní vyjadrilo podporu 21 senátorov.

„S úctou, pokorou a rešpektom pred zodpovednou a náročnou prácou som prijal návrh študentov a zamestnancov, viesť  našu univerzitu ďalšie 4 roky. Výsledok tajného hlasovania ma potešil, no na druhej strane zaväzuje k napĺňaniu vytýčených...

Stanovisko k inzerátu stolárskej firmy

Rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne považuje podmienky stolárskej firmy DAMON-TRADE s. r. o. na obsadenie pracovnej pozície „Logista“ za jej subjektívny názor a diskrimináciu, nakoľko univerzita v danom segmente absolventov nevychováva.

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne pripravuje absolventov v odboroch strojárskej techniky, servisu a opravy automobilov, ľudských zdrojov, chemických technológií, fyzioterapie, verejnej správy, ošetrovateľstva, materiálov a textilných technológií.

Stolársku firmu DAMON-TRADE s. r. o. sme oslovili s požiadavkou o uvedenie koľkých absolventov našej univerzity skutočne zamestnáva, respektíve v minulosti zamestnávala. Podľa našich dostupných informácií z portálu absolventov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne ani jedného, o to viac je podmienka na obsadenie pozície znevažujúca a poškodzujúca dobré meno univerzity, študentov a jej absolventov, ktorí v rôznych pozíciách, odvetviach a firmách dosahujú výborné pracovné výsledky a kariérny postup.

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne je už niekoľko rokov cielene, v termínoch podávania prihlášok na vysoké školy, diskreditovaná zavádzajúcimi a nepravdivými informáciami. Zrejme „niekomu“ nevyhovuje dlhodobý záujem o štúdium vo vybraných odboroch a rastúci trend kvality potvrdený medzinárodným certifikátom.

Informácie pre uchádzačov
Univerzitná knižnica TnUAD